Boeken

Neem hier een kijkje in de boeken die ik illustreerde:
1. Kleutersprongen 2.0
2. Het mooiste dat je kunt worden is jezelf
3. Kinderfeestjes met een verhaal.

Boeken_Jikke_Kuiper

Kleutersprongen 2.0

Juf in klasse-restaurant

In januari 2021 is het lesboek Kleutersprongen 2.0 met acht grote kleurenillustraties van mij erin, gepubliceerd.

De uitgever van de CED-groep vroeg me eerst een proefschets van de hoofdpersonen te maken. Dit was niet al te lastig omdat de auteurs helder voor ogen hadden wat voor types Nora en Felice waren. Ik vroeg in mijn netwerk voor de zekerheid nog feedback op mijn schetsen van de kleuterlokalen en al snel had ik de opdracht binnen!

Het was een interessante en leuke reis om de beschreven scènes te verbeelden.

Uitgever Liesbeth Delgijer en co-auteur Tamara Wally schreven over de samenwerking:

We vielen meteen voor de tekening die Jikke maakte van Nora, leerkracht van groep 1-2 en de ‘hoofdpersoon’ van het boek. In nauw overleg met de auteurs maakte Jikke acht illustraties, waarin juf Nora in haar klas tot leven kwam. Jikke was zeer betrokken en zette zich volledig in om tot het beste resultaat te komen.

Klik hier voor de volledige aanbeveling.

Cover Kleutersprongen 2.0
Nora's visie_Jikke_Kuiper

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Het boek Het mooiste dat je kunt worden is jezelf van Schiedams LEF is in november 2020 uitgebracht. Het staat vol ervarings­verhalen van transgenderkinderen en hun ouders. Dit is echt een onderwerp waar ik graag iets voor wil be*tekenen! Carolien Kruijs en Sandy Kardolus vroegen me om tien zwart-wit illustraties bij de ongemakkelijke momenten waar zij in elk interview naar vroegen.

Meer informatie
De mate waarin je al jong jezelf mag zijn heeft invloed op je geluk als volwassene. In de ervarings­ver­halen, die ontroerend, verrassend en soms ook grappig zijn, lees je tegen welke problemen trans­gender­personen kunnen aanlopen en welke oplossingen er zijn. Het boek is verkrijgbaar via de website schiedamslef.nl, te bestellen in de boekhandel en bol.com

Cover_Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Hieronder zie je een schets en de definitieve tekening bij een van die ongemakkelijke gebeurtenissen. Ik had het verhaal gelezen en bleek er nogal naast te zitten wat de leeftijd van de transgender jongen aanging, haha. Verder vonden de opdrachtgevers het een mooie illustratie. Het omvormen kostte me best wat hoofdbrekens maar het is gelukt! In de rubriek cartoons staat nog een illustratie.

(G)een zoon_schets_Jikke Kuiper
Illustratie Geen_zoon_Jikke _Kuiper

Kinderfeestjes met een verhaal

Op avontuur met heks en draak

Met veel plezier verbeeldde ik de hoofdpersonen uit de verhalen voor het boek Kinderfeestjes met een verhaal. Bedacht en geschreven door schrijfster Iris Stam. Van haar kreeg alle vrijheid om draken, heksen en tovenaars tot leven te wekken in 15 grote en kleine illustraties. Zij doorspekken 5 verhalen die de rode draad zijn voor een origineel partijtje. De Blauwe Tram deed de vormgeving.

Bestel het boek via Bol.com of stuur mij een mail: info@jikkekuiper.com.