Vrij werk

vrij werk

Inspiratie is overal! Scroll verder voor allerlei creaties die ontsproten uit een thema, de beperkingen van tekst of materiaal of een gebeurtenis.

I.M. Aart Staartjes

Op 12 januari 2020 overleed Aart Staartjes. Ik merkte dat het me erg raakte. Met weemoed dacht ik terug aan het bandje van J.J. de Bom, voorheen de kindervriend, dat wij vroeger grijs hebben gedraaid. De liedteksten –of wat ik me daar nog van herinnerde!- inspireerden mij enorm. Daarom maakte ik in de week na de sterfdag van Aart Staartjes dagelijks een illustratie als eerbetoon aan hem.

Klik op de afbeelding voor de andere illustraties!

Kat in bad

Wij hebben thuis een zacht kussen in de vorm van een kattenkap. Soms zit ze stilletjes op de bank.
Maar soms beleeft Cutycat allerlei avonturen! Zo gaat ze in bad, viert ze feest, regent nat en ontdekt een vliegend tapijt!

Ben je benieuwd naar de andere catventures? Klik dan op de tekening van Cutycat in bad!

Taalplaatje

Sinds januari 2020 ben ik vol overgave taalmaatje van Jamal, een Koerdische vluchteling die zijn Nederlands graag verder wil ontwikkelen. Onze gesprekken inspireren me tot illustraties en blogs.

Babydraak

Yay! A baby!

Monster moppenboek

Soms zorgt het materiaal dat je gebruikt voor een andere stijl. Voor deze illustratie had ik zin om met een fijn pennetje en ecoline te werken. Doordat de punt van de pen zo dun was, tekende ik vanzelf puntiger, subtieler dan anders. Ik krijg er een Japanse vibe bij.

Rioolrat

Een illustrator van wereldklasse is Quentin Blake die onder meer Matilda en de GVR een gezicht gaf. Ik vind het ongelooflijk inspirerend hoe hij met alleen grijstonen een sfeer neerzet. Ik dat nog niet zo vaak gedaan maar deze rioolrat mag wel op mijn website. Lekker morsig!

Simultaanschaken

Ik kreeg de vraag om een illustratie te maken over een workshop simultaan schaken. Zonder enige kennis van zaken kwam er een beeld op van twee schaakstukken aan de start… Wat ik leuk vond om te doen bij deze plaat, is vanuit een zwarte ondergrond beginnen. Het heeft wel iets krachtigs om je palet enorm te beperken!