Storytelling visuals

Deze illustraties laten een mogelijke toekomst zien, verbeelden een fantasiewereld of een droomkandidaat voor een vacature. Na een gesprek met de opdrachtgever over wat deze voor zich ziet, vat ik het besprokene in een illustratie.

Scenario duurzaamheid_Jikke_Kuiper

Een duurzaam toekomstscenario

Duurzaam toekomstscenario? Jikke Kuiper

Jikke tekende toekomst-scenario's over duurzaamheid.

De illustraties maken nu deel uit van het beleidsplan. Ze nemen de collega’s mee in mogelijke gevolgen van economische en maatschappelijke veranderingen.

Salomé Aussen, afdeling Duurzaamheid, Stadsontwikkeling Rotterdam

Illustraties over senioren

Een brainstormsessie over een aantrekkelijke plek voor senioren verbeelden kan prima ‘op afstand’. Ik kreeg de opbrengst in tekst gemaild. In drie tekenrondes stond de plaat. De tevreden opdrachtgever kreeg ook alle losse ‘scènes’ zodat ze die apart kan gebruiken. Bijvoobreeld in een PowerPoint maar ook direct in een mail.

Opdrachtgever: Désirée van Dijk, programma Langer Thuis 2020

Aantrekkelijke plek voor Rotterdamse senioren_JikkeKuiper
Big Beeldbeschrijver_Jikke_Kuiper

De tekeningen van Jikke geven ons project een eigen gezicht en karakter.

Na een leuk gesprek waarin ik onze wensen heb aangegeven, wist Jikke er al snel passende figuren bij te maken die helemaal in die lijn lagen. Het was een prettige samenwerking waarin Jikke echt iets voor ons heeft kunnen beTekenen.”

Elvera van Leeuwen, eigenaar stichting Oren en Ogen tekort

Ecospeelhuis

Het Ecospeelhuis; klinkt leuk maar hoe moet ik dat voor me zien? Met plezier verbeeldde ik dit initiatief voor een duurzame knutselbouwplaats voor kinderen. Opdrachtgever Monique van Dalen van het Ecospeelhuis/­de duurzame werkplaats, gebruikte mijn impressies van het Ecospelhuis in de subsidiaanvraag, op de website en kaartjes.

Pablo in Jordia

Ons zoontje werd onlangs vier, een start van een nieuwe fase.

Het leek ons daarom leuk om een aantal typische interesses, uitspraken en voorkeuren vast te leggen in beeld. Jikke maakte een creatieve illustratie van de belevingswereld van onze kleine man. Wij én hij zijn er erg blij mee en de plaat hangt nu prachtig ingelijst op zijn kamer.

Familie Lemmens

Zintuigenwandeling

Een Rotterdams gebaar. Luisteren lukt beter als je slecht ziet. Net als de trein onder je voeten voelen op station Blaak. En wat ik ook rook in de markthal, het was geen Rotterdamsche Oude!
Vorige week maakte ik twee buitengewone wandelingen door Rotterdam. De eerste met verschillende brillen op die een visuele beperking en blindheid simuleerden. Wat een eye-opener! Fijn om in de oase van het Blaakse Bos bescherming te ervaren tegen de directe kakofonie van de stad. Ook prettig: als iemand die je vertrouwt, je stevig bij de arm neemt als je alleen licht en donker ziet –wat ik best rustgevend vond, trouwens-. Mijn andere zintuigen stonden op scherp met de simulatiebrillen op.

Tijdens de tweede wandeling begeleidden twee dove vrouwen de groep door de stad. Ze namen ons mee in de cultuur en geschiedenis van dove mensen in Rotterdam. Fascinerend! Ik leerde een paar gebaren zoals het gebaar in de tekening. Het betekent ‘Rotterdam’ en stelt de boeg van een schip voor.

Dank: Elvera van Leeuwen, Kachiri van Zwam, Gera Vonk-Huisjes van stichting Oren en ogen tekort/Mikxs. Hiervan gaat mijn idealistische hart sneller kloppen!