Storytelling visuals

Deze illustraties laten een mogelijke toekomst zien, verbeelden een fantasiewereld of een droomkandidaat voor een vacature. Na een gesprek met de opdrachtgever over wat deze voor zich ziet, vat ik het besprokene in een illustratie.

Scenario duurzaamheid_Jikke_Kuiper

Een duurzaam toekomstscenario

Toekomstscenario

De illustraties van de mogelijke toekomstscenario’s voor duurzaamheid hielpen onze afdeling erg...

om uit het eigen denkpatroon te stappen. Echt het stretchen van je kader. Ook zorgden de afbeeldingen dat we niet verzandden in teveel woorden of uitleg. Al met al zijn we erg tevreden.’

Salomé Aussen, afdeling Duurzaamheid, Stadsontwikkeling Rotterdam

Illustraties over senioren

Een brainstormsessie over een aantrekkelijke plek voor senioren verbeelden kan prima ‘op afstand’. Ik kreeg de opbrengst in tekst gemaild. In drie tekenrondes stond de plaat. De tevreden opdrachtgever kreeg ook alle losse ‘scènes’ zodat ze die apart kan gebruiken. Bijvoobreeld in een PowerPoint maar ook direct in een mail.

Opdrachtgever: Désirée van Dijk, programma Langer Thuis 2020

Aantrekkelijke plek voor Rotterdamse senioren_JikkeKuiper
Big Beeldbeschrijver_Jikke_Kuiper

De tekeningen van Jikke geven ons project een eigen gezicht en karakter.

Na een leuk gesprek waarin ik onze wensen heb aangegeven, wist Jikke er al snel passende figuren bij te maken die helemaal in die lijn lagen. Het was een prettige samenwerking waarin Jikke echt iets voor ons heeft kunnen beTekenen.”

Elvera van Leeuwen, eigenaar stichting Oren en Ogen tekort

Ecospeelhuis

Het Ecospeelhuis; klinkt leuk maar hoe moet ik dat voor me zien? Met plezier verbeeldde ik dit initiatief voor een duurzame knutselbouwplaats voor kinderen. Opdrachtgever Monique van Dalen van het Ecospeelhuis/­de duurzame werkplaats, gebruikte mijn impressies van het Ecospelhuis in de subsidiaanvraag, op de website en kaartjes.