Reuse – reduce – recycle

Sinds ik me kan heugen, houd ik van hergebruik.

Ik hou daarom zo van de Momsboetiek bij mij in de buurt. Voor een zacht prijsje en onder het genot van een glaasje bubbels, wisselen toffe tweedehandsjes van eigenares. Om de Moms te steunen na de stilte tijdens de pandemie, maakte ik dit gifje voor ze.

> Klik op het plaatje om de gif te activeren.

Gifje over Momsboetiek

en…rethink

Deze sippe zeemeeuw op een drijvende plastic fles tekende ik naar aanleiding van de tekenchallenge #Savetember. De initiatoren stellen in deze week dagelijks een milieukwestie aan de kaak. Deze illustratie gaat over overbevissing en de plastic soep in de oceaan. Een zwaar thema dat ik met mijn knabbelvisje toch wat luchtig verbeeldde.

Sippe meeuw op plastic flesin oceaan_Jikke_Kuiper

Eigen beker eerst

Eigen beker eerste keus! Een van de dingen die ík sinds kort doe om duurzamer te leven. Ik word er blij van als ik bijdraag aan minder afval, al laat ik mijn eigen beker soms toch nog op het aanrecht staan… Ach, nieuw gedrag inbedden kost altijd even tijd! Maar van elke dag dat het wel lukt, gaat mijn idealistische hart sneller kloppen!

Nationale Recycleweek

Ik <3 van hergebruik! Tijdens de Nationale Recycleweek maakte ik daarom dagelijks een bijpassende illustratie.

Oude kast met nieuwe look.

Blij word ik van het oplappen en mooi maken van aftandse of gedateerde kastjes! Kek verfje erop, mooie vrolijke knopjes en je kan weer jaren door! Het is echt iets waar mijn idealistische hart sneller van gaat kloppen!

Een blikje verandert in kandelaar.

Zag ik laatst toch zo’n grappig kaarsenhoudertje! Heerlijk als mensen moois maken van waardeloos materiaal!

Tweedehands kleding.

Gek genoeg zijn al mijn favoriete kleren tweedehands! Al van jongs af aan. Dus ik kijk enorm uit naar de volgende Moms Boetiek. Want dat is altijd weer een feestje! #momsboetiek

Wie kan er wat met een veilingkrat?

Wat kan je niet met een krat?
Dit zijn nog maar 3 creatieve toepassingen! Wat zou jij ermee doen?

Recyclesint

Speel ook voor Recyclesint en geef je prima oude speelgoed een tweede leven!
Ik draag dit initiatief om gebruikt speelgoed te ruilen, in plaats van nieuw (plastic) speelgoed te kopen, een warm hart toe. Daarom gaf ik de Haarlemse Recyclesint in 2019 deze illustratie cadeau. De nationale Reclyclesint wilde hem trouwens ook graag inzetten. Nou ja, aangezien ik zo van reclyclen ben, kon ik daar alleen maar JA op zeggen natuurlijk…

vrij werk