Reuse – reduce – recycle

Sinds ik me kan heugen, houd ik van hergebruik.

Menig tweedehandsje werd mijn lievelingskledingstuk. Ik geloof volop in meerdere levens! En in het verkleinen van je persoonlijke afvalberg. Er zijn ook weinig dingen zo bevredigend als een wandeling door het milieupark, vind je niet 🙂 ?
Reuse, reduce, recycle spreken zo tot mijn verbeelding dat ik er een aparte rubriek voor aanmaakte op mijn website.

Eigen beker eerst

Eigen beker eerste keus! Een van de dingen die ík sinds kort doe om duurzamer te leven. Ik word er blij van als ik bijdraag aan minder afval, al laat ik mijn eigen beker soms toch nog op het aanrecht staan… Ach, nieuw gedrag inbedden kost altijd even tijd ? Maar van elke dag dat het wel lukt, gaat mijn idealistische hart sneller kloppen!

Nationale Recycleweek

Ik van hergebruik! Tijdens de Nationale Recycleweek en maakte ik daarom dagelijks een bijpassende illustratie. Ik enorm van het oplappen en mooi maken van aftandse of gedateerde kastjes! Kek verfje erop, mooie vrolijke knopjes en je kan weer jaren door! Het Is echt iets waar mijn idealistische hart sneller van gaat kloppen!

Oude kast met nieuwe look.

Een collega wilde van een prachtige oude witte kast af. Ik maakte hem hemelsblauw met gouden laatjes. De verschillende porseleinen knopjes gaven hem een unieke touch!

Een blikje verandert in kandelaar.

Zag ik laatst toch zo’n grappig kaarsenhoudertje! Heerlijk als mensen moois maken van waardeloos materiaal!

Tweedehands kleding.

Gek genoeg zijn al mijn favoriete kleren tweedehands! Al van jongs af aan. Dus ik kijk enorm uit naar de volgende Moms Boetiek. Want dat is altijd weer een feestje! #momsboetiek

Groenbakgriet

Groenbak vol; lekker duurzaam bezig! Deze illustratie was mijn bijdrage voor #inktober2019 met de prompt #pattern en de #dagvandeduurzaamheid.

Wie kan er wat met een veilingkrat?

Wat kan je niet met een krat?
Dit zijn nog maar 3 creatieve toepassingen! Wat zou jij ermee doen?
Ik hou van hergebruik en be*teken graag iets. Daarom maakte ik elke dag een illustratie voor de #nationalerecycleweek.

Recyclesint

Speel ook voor Recyclesint en geef je prima oude speelgoed een tweede leven!
Ik draag dit initiatief maar gebruikt speelgoed te ruilen, in plaats van nieuw (plastic) speelgoed te kopen, een warm toe. Daarom gaf ik de Haarlemse Recyclesint in 2019 deze illustratie cadeau. Ik be*teken graag iets voor mensen met idealen! De nationale Reclyclesint wilde hem trouwens ook graag inzetten. Nou ja, aangezien ik zo van reclyclen ben, kon ik daar alleen maar JA op zeggen natuurlijk…

vrij werk