Cartoons

Een strakke lijn, een zin in beeld en soms een tekstballon…Ik maak graag cartoons. Een beeld met een grapje erin mag mild sarcastisch.

Deze illustratie is een cartooneske verbeelding van mensen die uit het leven gegrepen zijn. Kijk hier voor meer typetjes die ik voor project Beeld in Geluid maakte.

Dames met visuele beperking Jikke Kuiper

Weer koning?

Mijn zus wil altijd koning of ridder zijn, Illustratie_Jikke_Kuiper uit Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.

‘Mijn zus wil altijd koning of ridder zijn.’ Deze uitspraak is van een van een tweeling wier zus zich een jongen voelt. De illustratie is een van de tien die ik maakte voor een boek met ervaringsverhalen van transgenderkinderen en hun ouders: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf van Schiedams LEF. Bekijk hier meer illustraties.

Surprise!

Tal van ideeën popten op in mijn hoofd bij de woordcombinatie surprise + unicorn + cake. Dit zijn er twee waarvan ik de eerste later nog bewerkte tot verjaarsdagskaart. Lees hier meer over deze woord­combinaties. 
En trek zelf ook eens de staart van de linker eenhoorn…

Er zit beweging in!

In 2022 maakte ik mijn eerste animatie. Een Gif van Jik. Het is ontzettend leuk om te doen en easy does it in Procreate, het digitale tekenprogramma waar ik meestal mee werk op de iPad Pro.

Jikke zwaait

Verbaal omver geblazen

… zo kun je je soms voelen aan de balie bij een instantie. Zeker als je licht verstandelijk beperkt bent. Dan helpt het als je een vraag tegelijk krijgt. En even de tijd om erover na te denken. In opdracht van de gemeente Rotterdam maakte ik een serie illustraties over bejegening van deze kwetsbare doelgroep. De illustraties zijn in 2020 gepubliceerd in een beleidsnotitie voor het college.