Cartoons

Een strakke lijn, een zin in beeld en soms een tekstballon…Ik maak graag cartoons. Een beeld met een grapje erin mag mild sarcastisch.

Weer koning?

Mijn zus wil altijd koning of ridder zijn, Illustratie_Jikke_Kuiper uit Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.

‘Mijn zus wil altijd koning of ridder zijn.’ Deze uitspraak is van een van een tweeling wier zus zich een jongen voelt. De illustratie is een van de tien die ik maakte voor een boek met ervaringsverhalen van transgenderkinderen en hun ouders: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf van Schiedams LEF. Bekijk hier meer illustraties.

Jij nog ideeën?

Thuiswerken werkt even goed als op kantoor. Een jaargang lang illustreerde ik stellingen in het personeelsblad van de gemeente Rotterdam. Gemaakt met fineliner en gouache.

Surprise!

Tal van ideeën popten op in mijn hoofd bij de woordcombinatie surprise + unicorn + cake. Dit zijn er twee waarvan ik de eerste later nog bewerkte tot verjaarsdagskaart. Lees hier meer over deze woord­combinaties. 
En trek zelf ook eens de staart van de linker eenhoorn…

Ode aan de Maastunnel

In 2019 gaf ik gehoor aan de oproep je persoonlijke ervaring met de Maastunnel creatief vorm te geven. Erg leuk om te doen en ik ben blij dat ik die roltrappen met mijn fiets in mijn nek overleefde!

Verbaal omver geblazen

… zo kun je je soms voelen aan de balie bij een instantie. Zeker als je licht verstandelijk beperkt bent. Dan helpt het als je een vraag tegelijk krijgt. En even de tijd om erover na te denken. In opdracht van de gemeente Rotterdam maakte ik een serie illustraties over bejegening van deze kwetsbare doelgroep. De illustraties zijn in 2020 gepubliceerd in een beleidsnotitie voor het college.

Een verband in elke fase

Toen ik op verzoek van Women Inc bij een congres over gendergelijkheid illustraties maakte, verbeeldde ik de opmerking dat vrouwen in elke levensfase wel een verband nodig hebben. Een redacteur van het tijdschrift TvZ Verpleegkunde in praktijk en wetenschap, sloeg hierop aan. Zo had ik plotseling een paar maanden later mijn eerste publicaite in een tijdschrift te pakken.