Bij sprookjes

Vliegende tapijten, draken, monsters en spookjes. Ik houd van het illustreren van fabels en sprookjes.

Roodkapje met wolfmandje
Schets voor een boekomslag voor Roodkapje.

De kikkerkoning

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen bekende figuren kinderen voor, las ik. Zou het niet leuk zijn als dat een bekend sprookjesfiguur zou zijn, dat zijn eigen verhaal voorleest?

Ik ben heel enthousiast over je idee en hou ervan om onze bieb een eigen gezicht te geven in zo’n landelijke campagne! En dat doen we met jouw tekeningen’, luidde de reactie van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Het resultaat van deze lef-actie waren dat een boekenlegger en kaart beiden in een oplage van 2.500 werden verspreid over negen vestigingen van de bieb.

Deze samenwerking klopt als een bus: iets moois maken met waarde voor een goede zaak, in de letterlijke én figuurlijke zin van het woord. Ook iets voor jou? Mail me!

Illustratie bij nationale voorleesdagen

Hoog en droog

Boekenlegger met voorlezende kikkerkoning
De boekenlegger voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

De vos met de rode schoenen

Ieder najaar kun je meedoen aan de Folktaleweek. Op Instagram post de initiator van deze themaweek elke dag een woord. De eerste clou was ‘forest’ en omdat een vriendin me had verteld over een vos bij haar op het tuinpad, kwam ik op de linker illustratie. Toen-‘ie bijna af was, vond ik hem te serieus en trok de vos rode schoenen aan. In alle opeenvolgende illustraties heb ik geprobeerd een pad, rode schoenen en vos terug te laten komen, zij het soms op lugubere wijze…

Pssssst...kaartje?

Zie je iets waar je een kaart­je van wilt hebben? Ik heb een stuk of 20  verschillende illustraties als kaart laten drukken. Mail me voor meer info.

Rode schoenen
Dancing with ghost
Pad-en-stoelensoep

Troosttekenen

Deze specifieke Assepoester is een ode aan een mooi mens van wie ik in die week hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was. Troosttekenen. Iets voor een nieuwe rubriek? Mail me als je dat ook een goed idee vindt! Ik maakte de illustratie tijdens de *Folktaleweek.

Assepoester_2020

* Tijdens de Instagramchallenge Folktaleweek krijg je dagelijks een trefwoord om je te inspireren een tekening in een sprookjessfeer te maken. Bij woord ‘death’ heb ik  urenlang zitten illustreren met deze vrouw in mijn hoofd. Ik heb zó gevoeld en naderhand ervaren dat het mij kalmeerde en hielp bij het verwerken van mijn emoties!