Bij sprookjes

Vliegende tapijten, draken, monsters en spookjes. Ik houd van het illustreren van fabels en sprookjes.

Roodkapje met wolfmandje
Schets voor de Instagramchallenge #redriding_coverdesign voor een boekomslag voor Roodkapje.

Op avontuur

Vliegend tapijt
Monsters en draken

Het danseresje in de speeldoos

Als meisje las ik ooit een verhaal, misschien in de Tina, over een betoverde muziekdoos. Het was spannend want het danseresje in de doos wilde echt leven. Ze probeerde het meisje over te halen met haar te ruilen door haar de ervaring van prima ballerina te laten beleven. En slaagde er zo bijna in het meisje op te sluiten in het speeldoosje… Herinnert iemand anders zich dit verhaal of verwar ik verhalen…. of bedacht ik het toch zelf?

In de lucht

Matroos gaat aan land.
Treinfee

De vos met de rode schoenen

Ieder najaar kun je meedoen aan de Folktaleweek. Op Instagram post de initiator van deze themaweek elke dag een woord. De eerste clou was ‘forest’ en omdat een vriendin me had verteld over een vos bij haar op het tuinpad, kwam ik op de linker illustratie. Toen-‘ie bijna af was, vond ik hem te serieus en trok de vos rode schoenen aan. In alle opeenvolgende illustraties heb ik geprobeerd een pad, rode schoenen en vos terug te laten komen, zij het soms op lugubere wijze…

Pssssst...kaartje?

Zie je iets waar je een kaart­je van wilt hebben? Ik heb een stuk of 20  verschillende illustraties als kaart laten drukken. Mail me voor meer info.

Rode schoenen
Dancing with ghost
Pad-en-stoelensoep

Troosttekenen

Deze specifieke Assepoester is een ode aan een mooi mens van wie ik in die week hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was. Troosttekenen. Iets voor een nieuwe rubriek? Mail me als je dat ook een goed idee vindt! Ik maakte de illustratie tijdens de *Folktaleweek.

Assepoester_2020

* Tijdens de Instagramchallenge Folktaleweek krijg je dagelijks een trefwoord om je te inspireren een tekening in een sprookjessfeer te maken. Bij woord ‘death’ heb ik  urenlang zitten illustreren met deze vrouw in mijn hoofd. Ik heb zó gevoeld en naderhand ervaren dat het mij kalmeerde en hielp bij het verwerken van mijn emoties!