Bij sprookjes

Vliegende tapijten, draken, monsters en spookjes. Ik houd van het illustreren van fabels en sprookjes.

Roodkapje met wolfmandje
Dit is een illustratie bij het sprookje van een meisje op het eiland Skye dat leert om dromen te maken. 

De kikkerkoning

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen bekende figuren kinderen voor, las ik. Zou het niet leuk zijn als dat een bekend sprookjesfiguur zou zijn, dat zijn eigen verhaal voorleest?

Ik ben heel enthousiast over je idee en hou ervan om onze bieb een eigen gezicht te geven in zo’n landelijke campagne! En dat doen we met jouw tekeningen’, luidde de reactie van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Het resultaat van deze lef-actie waren dat een boekenlegger en kaart beiden in een oplage van 2.500 werden verspreid over negen vestigingen van de bieb.

Deze samenwerking klopt als een bus: iets moois maken met waarde voor een goede zaak, in de letterlijke én figuurlijke zin van het woord. Ook iets voor jou? Mail me!

Illustratie bij nationale voorleesdagen

Hoog en droog

Boekenlegger met voorlezende kikkerkoning
De boekenlegger voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
Vliegend tapijt

Folktaleweek en Inktober

In Inktober tekenen makers van over de hele wereld elke dag van oktober iets met (digitale) pen en inkt. Ze baseren hun werk allemaal op hetzelfde woord. Ik gedij enorm bij dit soort kaders.
Tijdens de Instagramchallenge Folktaleweek krijg je dagelijks een trefwoord om je te inspireren een tekening in een sprookjessfeer te maken.

#Match voor Inktober
Groot geworden gaat Enya de arend  op avontuur
#Snack voor Folktaleweek

Nimfen bewaken gouden appels

In de Griekse mythologie bewaakten nimfen uit Hesperia de boom met gouden appels. Wie zo’n gouden appel at, zou onsterfelijk worden. De oorsprong van de Hesperiden is onbekend; ze worden dochters van Nyx, Ceto en Atlas genoemd. Daarom heb ik deze drie een uiterlijk gegeven dat losjes iets met die goden te maken heeft.