Bij sprookjes

Vliegende tapijten, draken, monsters en spookjes. Ik houd van het illustreren van fabels en sprookjes.

vrij werk
Geïnspireerd op het woord ‘spiegel’ en de mythe over Narcissus.

Op avontuur

Vliegend tapijt.
Monsters en draken.

Het danseresje in de speeldoos

Als meisje las ik ooit een verhaal, misschien in de Tina, over een betoverde muziekdoos. Het was spannend want het danseresje in de doos wilde echt leven. Ze probeerde het meisje over te halen met haar te ruilen door haar de ervaring van prima ballerina te laten beleven. En slaagde er zo bijna in het meisje op te sluiten in het speeldoosje… Herinnert iemand anders zich dit verhaal of verwar ik verhalen…. of bedacht ik het toch zelf?

In de lucht

Matroos gaat aan land.
Treinfee.

De vos met de rode schoenen

Ieder najaar kun je meedoen aan de Folktaleweek. Op Instagram post de initiator van deze themaweek elke dag een woord. De eerste clou was ‘forest’ en omdat een vriendin me had verteld over een vos bij haar op het tuinpad, kwam ik op de linker illustratie. Toen-‘ie bijna af was, vond ik hem te serieus en trok de vos rode schoenen aan. In alle opeenvolgende illustraties heb ik geprobeerd een pad, rode schoenen en vos terug te laten komen, zij het soms op lugubere wijze…

Pssssst...kaartje?

Zie je iets waar je een kaart­je van wilt hebben? Ik heb een stuk of 20  verschillende illustraties als kaart laten drukken. Mail me voor meer info.

Rode schoenen.
Dancing with ghost.
Pad-en-stoelensoep.

Hygge heksenhuis

Gezellig wat toveren terwijl de regen tegen de daken slaat in *‘witchtober’. Ik maakte deze illustratie tijdens een treinreis van een half uur op een klein stukje papier met een fineliner. Thuis poetste ik hem digitaal nog wat op. Ik kan enorm genieten van het tekenen van gezellige interieurs! Dat zou zelfs nog een volgende rubriek kunnen worden…Mmmm, mail maar als je dat leuk lijkt!

*Witchtober: op een dag in deze themamaand op Instagram combineerde ik de trefwoorden tovenarij, gezellige plek, regen en fragiel van #whimsical­okober2019, #inktober #hyggetober en #spookyncozy