Beeldmerken

vrij werk

Mijn illustraties treffen ook doel als beeldmerk of logo.

Leraar 010 krijgt een 10!

Je ziet een leraar voor een bord staan met de tekst '010' erop. Deze veegt de 0 uit zodat er een 10 komt te staan. In het eindbeeld staat 'Je krijgt van ons een 10.' Met het logo van de gemeente Rotterdam.

Trots ben ik op dit gifje om de leraren in Rotterdam te complimenteren. Het was een inspirerende vraag voor de dag van de leraar in 2023. De creatieve concepten popten onmiddellijk op! De opdrachtgever koos de variant waarin ook creatief taalgebruik een rol speelt. Heerlijk als twee talenten samenkomen!
Ik maakte ook een illustratie in dezelfde stijl. Deze werd op flyers gebruikt waardoor de leraren het beeld herkenden.

 

Opdrachtgever: afdeling Onderwijs, gemeente Rotterdam

Stadsiconen Beeld in Geluid

Beeldmerken Den Haag en Rotterdam

Deze stadsiconen en het karaktertje met de hulphond tekende ik voor project Beeld in Geluid: een geweldig idealistisch initiatief dat kunst toegankelijk maakt voor mensen die niet (goed) kunnen zien.
Deze toffe en grote opdracht is een typisch gevalletje van ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ en ‘wie zaait zal oogsten’.

Want wat was er gebeurd?

In mei 2021 nam Elvera van Leeuwen, de initiator van project Beeld in Geluid, contact met me op. Ze kon me misschien inschakelen. Heel bijzonder, omdat ons laatste contact uit 2019 dateerde! Ik raakte toen zo geïnspireerd tijdens een zintuigenwandeling uit haar koker, dat ik er een blog over schreef. Bij het blog voegde ik een timelapse van een illustratie over de wandeling toe. Ik vroeg Elvera of ik deze op LinkedIn mocht posten. Dat vond ze niet alleen goed, ze wilde hem ook graag op de website van haar stichting, Oren en Ogen tekort publiceren.

Een maand later hing ze aan de lijn om te vragen of ik een offerte wilde uitbrengen voor meer van dit soort illustraties. Helaas kreeg ze toen de financiering niet rond. Maar, bezwoer Elvera: Ik ga je een keer inschakelen!

En nu, verschillende goede gesprekken en ruim 70 uur tekenen verder, zit het werk voor BiG erop.Wat een heerlijke samenwerking!

Opdrachtgever: stichting Oren en Ogen tekort

Conferentie mentale gezondheid

Voor de conferentie over mentale gezondheid

en het hele uitnodigingstraject kreeg ik 5 heel gave en bruikbare illustraties die het onderwerp ‘depressie’ zeer levendig verbeelden..

Opdrachtgever: Anneth van Manen, adviseur communicatie, gemeente Rotterdam

Dit wil ik ook!

Leuk! Ik be*teken graag iets voor je! Bel of mail me, hier vind je mijn gegevens.