Beeldmerken

vrij werk

Mijn illustraties treffen ook doel als beeldmerk of logo.

Stadsiconen Beeld in Geluid

Beeldmerken Den Haag en Rotterdam

Deze stadsiconen en het karaktertje met de hulphond tekende ik voor project Beeld in Geluid: een geweldig idealistisch initiatief dat kunst toegankelijk maakt voor mensen die niet (goed) kunnen zien.
Deze toffe en grote opdracht is een typisch gevalletje van ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ en ‘wie zaait zal oogsten’.

Want wat was er gebeurd?

In mei 2021 nam Elvera van Leeuwen, de initiator van project Beeld in Geluid, contact met me op. Ze kon me misschien inschakelen. Heel bijzonder, omdat ons laatste contact uit 2019 dateerde! Ik raakte toen zo geïnspireerd tijdens een zintuigenwandeling uit haar koker, dat ik er een blog over schreef. Bij het blog voegde ik een timelapse van een illustratie over de wandeling toe. Ik vroeg Elvera of ik deze op LinkedIn mocht posten. Dat vond ze niet alleen goed, ze wilde hem ook graag op de website van haar stichting, Oren en Ogen tekort publiceren.

Een maand later hing ze aan de lijn om te vragen of ik een offerte wilde uitbrengen voor meer van dit soort illustraties. Helaas kreeg ze toen de financiering niet rond. Maar, bezwoer Elvera: Ik ga je een keer inschakelen!

En nu, verschillende goede gesprekken en ruim 70 uur tekenen verder, zit het werk voor BiG erop.Wat een heerlijke samenwerking!

Opdrachtgever: stichting Oren en Ogen tekort

Conferentie mentale gezondheid

Voor de conferentie over mentale gezondheid

en het hele uitnodigingstraject kreeg ik 5 heel gave en bruikbare illustraties die het onderwerp ‘depressie’ zeer levendig verbeelden..

Opdrachtgever: Anneth van Manen, adviseur communicatie, gemeente Rotterdam

Dit wil ik ook!

Leuk! Ik be*teken graag iets voor je! Bel of mail me, hier vind je mijn gegevens.

Hoe gaat het?

Toen ik als communicatieadviseur betrokken was bij de organisatie van een conferentie over het welzijn van jongeren in Rotterdam, bedacht ik beloftekaartjes. Dit om te zorgen dat de deelnemers na de brainstorm een concrete belofte zouden formuleren, opschrijven en nakomen. Uiteraard wilde ik ook meteen de illustratie wel maken. Deze werd ook gebruikt in de digitale uitnodiging.
Links de voorkant van het beloftekaartje dat op A6-formaat geprint werd, rechts de illustratie die meegestuurd werd met de evaluatie en de presentatie na afloop.

Opdrachtgever: Melany Evora, projectleider bijeenkomst Elke Jongere Telt (2018)

Rollend

Tijdens een sessie aanTekeningen maken hoorde ik de uitdrukking ‘eindeloos’ ontwikkelen. Dit beeld kwam daarbij in mij op. Het past ook bij mij: ik ben altijd in de leerstand. Daarom gebruikte ik deze grappige en strakke lijntekening op mijn visitekaartje. Hij staat ook in mijn digitale handtekening.

Eindeloos ontwikkelen.