Boeken

Neem hier een kijkje in de boeken die ik illustreerde.

Cover van het boek Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Het boek Het mooiste dat je kunt worden is jezelf van Schiedams LEF is in november 2020 uitgebracht. Het staat vol ervaringsverhalen van transgenderkinderen en hun ouders. Dit is echt een onderwerp waar ik graag iets voor wil be*tekenen! Carolien Kruijs en Sandy Kardolus vroegen me om tien zwart-wit illustraties bij de ongemakkelijke momenten waar zij in elk interview naar vroegen. 

Meer informatie
De mate waarin je al jong jezelf mag zijn heeft invloed op je geluk als volwassene. In de ervaringsverhalen, die ontroerend, verrassend en soms ook grappig zijn, lees je tegen welke problemen transgenderpersonen kunnen aanlopen en welke oplossingen er zijn. Het boek is verkrijgbaar via de website schiedamslef.nl, te bestellen in de boekhandel (steun je lokale boekhandel!) en bol.com ISBN: 978-94-6328-393-9

Hij was ietsjes ouder
Hieronder zie je een schets en de definitieve tekening bij een van die ongemakkelijke gebeurtenissen. Ik had het verhaal gelezen en bleek er nogal naast te zitten wat de leeftijd van de transgender jongen aanging, haha. Verder vonden de opdrachtgevers het een mooie illustratie. Het omvormen kostte me best wat hoofdbrekens maar het is gelukt!

Cover van het boek Het mooiste dat je kunt worden is jezelf
Schets voor boek
Illustratie bij ongemakkelijk moment van transgender

Kinderfeestjes met een verhaal

Avonturen over bijzondere hoofdpersonen.

Met veel plezier verbeeldde ik de hoofdpersonen uit de verhalen voor het boek Kinderfeestjes met een verhaal. Bedacht en geschreven door schrijfster Iris Stam. Van haar kreeg alle vrijheid om draken, heksen en tovenaars tot leven te wekken in 15 grote en kleine illustraties. Zij doorspekken 5 verhalen die de rode draad zijn voor een origineel partijtje. De Blauwe Tram deed de vormgeving.