Instrument gespreks­methode

Illustraties helpen bij het voeren van een goed gesprek over lastige onderwerpen.

Illustratie van hulpverlener en client in gesprek over kinderwens

Praatkaart Liefde en aandacht

Praatkaart Liefde en aandacht Jikke Kuiper

Opvoeden, een veilig thuis bieden aan je kind en het goede voorbeeld geven. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is dit extra lastig. Luchtige tekeningen kunnen hen en hulpverleners helpen bij gesprekken hierover. Daarom vroeg  stichting Daelzicht mij of ik vier praatkaarten voor de organisatie wilde maken. Omdat ik dit be*tekenisvol werk vind, zei ik graag ja. Dit is een van de vier.

Project Nu Niet Zwanger

Nu Niet Zwanger_situatie_Jikke Kuiper

Praatplaten maken gesprek over intieme onderwerpen makkelijker. Nu Niet Zwanger- voorlichtingsmateriaal met 80 illustraties van mijn hand werd in december 2019 verspreid aan hulpverleners in Rotterdam.